Veelgestelde vragen (FAQ)

Contact
Het MUZIEUM is van maandag tot en met zondag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken door te bellen naar: 024 - 200 10 50. Liever je vraag per mail stellen? Stuur dan een mail naar: info@muzieum.nl

Antwoord op jouw vragen

Is het nodig om een beleving vooraf te reserveren?
Door de grote belangstelling raden we je aan je beleving van te voren te boeken, zo weet je zeker dat je kan ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

Hoe is het MUZIEUM bereikbaar?
Het MUZIEUM is gevestigd op de Ziekerstraat 6B. De parkeergarages Keizer Karel en Marïenburg zijn dichtbij. Let op: Mariënburg is zondag pas geopend vanaf 10.00 uur. Het MUZIEUM is een kwartiertje lopen vanaf het station en per bus te bereiken vanaf de nabijgelegen bushalte Plein 1944.

Hoelang duurt een gemiddeld bezoek aan het MUZIEUM?
De gehele beleving duurt gemiddeld 1,5 uur. Dit is inclusief taststokintroductie, de donkerbeleving of Expeditie ribbelroute en het doe-plein.

Kan ik groepskorting krijgen/mijn Museumkaart gebruiken?
Nee, dit is niet mogelijk. Onze missie is het creëren van werkgelegenheid. Dit doen wij zonder structurele subsidie en daarbij zijn we dus afhankelijk van de inkomsten van entrees. Daar zijn we natuurlijk heel trots op, maar dat houdt ook in dat we geen korting kunnen bieden of de Museumkaart kunnen accepteren.

Ik wil annuleren, kan dat?
Dat vinden wij natuurlijk jammer, maar het kan wel. Echter, hebben wij deze plaats(en) wel vastgehouden en gezorgd dat er voor iedere beleving een gids ingepland is. Om die reden hanteert het MUZIEUM annuleringsvoorwaarden.
Klik hier om de annuleringsvoorwaarden te lezen.

Ik wil het MUZIEUM graag bezoeken met (een) anderstalige bezoeker(s). Is dit mogelijk?
Ja, dat kan zeker. Wij verzorgen ook rondleidingen in het Engels en Duits. Bel naar: 024 - 200 10 50 en vraag naar de mogelijkheden.

Mag er in het MUZIEUM eigen eten en drinken worden genuttigd?
Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Er kan gebruik gemaakt worden van onze horecagelegenheid.

Kan ik ook het MUZIEUM bezoeken zonder een beleving te boeken?
Nee, dit is niet mogelijk. Je bezoek bestaat altijd uit een donkerbeleving of Expeditie ribbelroute, dit vanwege onze missie om werkgelegenheid te creëren voor onze blinde en slechtziende gidsen. Naast de beleving is het mogelijk je beleving aan te vullen met één van onze arrangementen.

Ik ben slecht ter been, maar wil toch graag een bezoek brengen aan het MUZIEUM. Is dit mogelijk?
Dit kan je het best zelf inschatten. Je zal langere tijd door ruimtes lopen waar je helemaal niks kan zien, of door de stad wandelen met maar weinig zicht. Dit terwijl je je handen gebruikt om de taststok vast te houden en om je heen te voelen. Tussendoor op een bankje uitrusten is helaas niet mogelijk. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Ik ben zwanger, maar wil toch graag een bezoek brengen aan het MUZIEUM. Is dit mogelijk?
We raden vrouwen die in de laatste weken van hun zwangerschap zijn af om de donkerbeleving of Expeditie ribbelroute te doen. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Waarom is de donkerbeleving geschikt vanaf 8 jaar en Expeditie ribbelroute vanaf 13 jaar?
Een rondleiding in het donker kan veel impact hebben op iemand. Wij raden daarom de donkerbeleving af voor kinderen jonger dan 8 jaar. De geadviseerde leeftijd om mee te doen aan de Expeditie ribbelroute is minimaal 13 jaar. Bij Expeditie ribbelroute neem je deel aan het verkeer, en wij vinden veiligheid in het verkeer erg belangrijk. Er is daarom gekozen om de leeftijdsgrens voor Expeditie ribbelroute op 13 jaar te stellen.

Ik zou graag een spreekbeurt willen houden of een werkstuk maken over het MUZIEUM. Hebben jullie handige informatie voor mij?
Hartstikke leuk dat je een spreekbeurt wilt houden over het MUZIEUM en anderen meer wilt vertellen over hoe het is om blind en/of slechtziend te zijn. Je kan ons spreekbeurtpakket hier downloaden. Veel succes alvast!

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je nog vragen over je bezoek en/of andere zaken die hier niet worden genoemd? Kijk dan in de bezoekersvoorwaarden of neem contact met ons op.