Wie zijn wij

Ons team

Een belangrijke missie van het muZIEum is een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het muZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam, voornamelijk als gids tijdens de belevingen. Als ervaringsdeskundigen zijn zij het kloppende hart van de organisatie. Daarnaast zijn er meer dan 40 medewerkers die zich bezig houden met andere werkzaamheden. Denk aan de (vrijwillige) publieksbegeleiders die een belangrijke rol spelen bij het gastvrij ontvangen, begeleiden en proactief informeren van bezoekers. Anderen richten zich op taken zoals het organiseren van evenementen, personeelszaken, marketing en communicatie en sales.

Missie
Het muZIEum wil, door het publiek een uitzonderlijke en unieke ervaring te bieden, kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking vergroten. Daarnaast wil het muZIEum de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving vergroten.

Visie
Het muZIEum staat door de donkerbeleving en de virtualrealitybrillen bekend als een innovatief, sociaal uitje met een hoog edutainment gehalte waar men naartoe gaat om echt iets unieks te beleven. Het muZIEum is dé ontmoetingsplek voor ziende en visueel beperkte mensen. Het muZIEum levert bovendien een substantiële bijdrage aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden en is hét podium voor maatschappelijk betrokken ondernemingen, bedrijven en instellingen binnen ‘de oogbranche’. Daarmee creëert het muZIEum binnen de samenleving bewustwording voor de maatschappelijke participatie en emancipatie van blinden en slechtzienden.

Wil je meer weten over het ontstaan van het muZIEum? Lees hier verder.

Wie doet wat?
Bestuur
Roland van der Hoek - Voorzitter
Max Miltenburg - Penningmeester
Henriette Elsinghorst - Secretaris
Christel Samson - Bestuurslid

Directie
Heleen Vermeulen - Directeur