Wie zijn wij

Stap één van de leukste musea van Nederland binnen. Het MUZIEUM is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum waar je voor even ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit doen wij dagelijks met een enthousiast team dat met passie de boodschap van MUZIEUM verspreidt.

Bij ons staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Het team

Dagelijks staan alle collega’s vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen en onze belangrijke boodschap te verspreiden. Inmiddels bestaat ons team uit 40 blinden en slechtzienden, voornamelijk werkzaam als gids. Daarnaast zijn er meer dan 40 collega’s die zich bezighouden met andere werkzaamheden. Denk aan de publiekbegeleiders die een belangrijke rol spelen in het gastvrij ontvangen, begeleiden en proactief informeren van bezoekers. En weer anderen die zich richten op taken als het organiseren van evenementen, personeelszaken, marketing, communicatie en sales.

Missie

In het MUZIEUM komt zien en niet-zien samen, en staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal. Een impactvol uitje voor de één, een baan voor de ander.

De bezoeker vertrouwt blind op de ervaringsdeskundige gids en beseft wat er juist wel kan zonder zicht. Tegelijkertijd ontwikkelt onze professional competenties in een werkomgeving waar een visuele beperking geen obstakel is, maar een toegevoegde waarde.

Visie

Het MUZIEUM is een begrip in Nederland, samenwerken zit in onze genen. Het MUZIEUM onderzoekt, bruist, onderneemt en is inspirerend op weg naar een zichtbaar betere wereld.