muZIEum op locatie

De titel zegt het eigenlijk al: het muZIEum komt naar je toe. Vanuit onze vaste locatie in Nijmegen reizen wij het hele land door om nog meer ogen te openen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar scholen, zorginstellingen, gemeentes, commerciële instellingen en Tech bedrijven.

Op de locatie van de opdrachtgever bieden wij een uniek ervaringsprogramma aan. Hierbij staan, net zoals in het muZIEum zelf, de blinde of slechtziende gids én het zelf ervaren van verschillende oogaandoeningen altijd centraal. Alle onderstaande programma’s zijn te reserveren voor zowel bedrijven als scholen. Het programma wordt op maat gemaakt of afgestemd op het thema van de dag. Wij denken graag met jullie mee!

Programma's op maat

Er zijn diverse mogelijkheden. Zo bieden wij een afwisslend programma, een interactieve voorlichting of een informatiestand voor een beurs/congres. Uiteraard worden de programma’s altijd begeleid door een blinde of slechtziende gids, die uit eigen ervaring vertelt over hoe het leven met een visuele beperking is. Zij zijn dus de ultieme ervaringsdeskundige.

EYEopener
De EYEopener is bij uitstek geschikt voor een leuk en educatief bedrijfsuitje of een open dag. Met dit programma ervaren deelnemers hoe het is om blind of slechtziend te zijn tijdens een roulerend programma. Leg bijvoorbeeld het Expeditie ribbelroute parcours af - met onze virtualrealitybril en taststok - en kom erachter hoe toegankelijk het gebouw daadwerkelijk is. Of test aan de hand van opdrachten hoe behendig de deelnemers zijn zodra ze niet goed kunnen zien.

Afhankelijk van de tijdsduur en het aantal deelnemers wordt het programma samengesteld met verschillende optionele onderdelen. We horen ook graag welk thema centraal staat, zodat onze gidsen hierop kunnen inspelen tijdens de beleving zelf.

InformaZIEstand
Organiseer je een beurs of een dag waarbij deelnemers op eigen gelegenheid aan programma’s of workshops deelnemen? Dan is dit programma de beste keus! Bij de informatiestand van het muZIEum krijg je onze virtualrealitybril op. Deze simuleert verschillende oogaandoeningen, waarmee je opdrachten uitvoert die aansluiten op het thema van de beurs. Een van de opdrachten is het afleggen van een parcours met een gesimuleerde oogaandoening en een taststok. Er is ruimte om met de gids in gesprek te gaan over het leven met een oogaandoening. Ook dit programma is uit te breiden met extra opdrachten zoals ‘Blind bouwen’ en ‘Blind proeven’.

Interactieve voorlichting muZIEum gids
Dit programma past goed bij een plenair programma, bijvoorbeeld in een klaslokaal. Het is een voorlichting, maar wel met interactieve ervaringen voor de leerlingen of de deelnemers. Een actief programma waarbij een blinde of slechtziende gids uit eigen ervaring vertelt hoe het is om niet (goed) te kunnen zien.

Expertsessie
Onze programma’s worden optioneel ondersteund door een expertsessie met een onze partners Bartiméus of Accessibility. Bartiméus biedt voorlichtingen over fysieke toegankelijkheid en inclusie. Denk hierbij aan bereikbaarheid, betreedbaarheid, verlichting en inrichting van het gebouw. Voor digitale toegankelijkheid bieden we een programma aan in samenwerking met Accessibility.

Vrijblijvende offerte

Interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en we maken graag een vrijblijvend voorstel voor je!

Wie gingen je al voor?

Een aantal reacties van organisaties:
“Door ons zelf te laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking internet gebruiken, hebben de medewerkers van muZIEum de bewustwording over het belang van digitale toegankelijkheid een flinke boost gegeven.” - Patricia Swienink (Verbond van Verzekeraars)
“De ervaringsdeskundigen van het muZIEum hebben ons echt de juiste ervaring gegeven! Hun verhalen en de beleving zelf hebben een indruk achtergelaten, die je ogen doet openen!” – Daan Wijlens (VGZ)