muZIEum op locatie

Wist je dat er naast een bezoek aan het muZIEum we ook naar jouw organisatie kunnen komen om je te laten ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn?

Voor wie?
Dat maakt voor ons niets uit! We reizen het hele land door naar scholen, gemeentes, bedrijven en allerlei organisaties die we met nieuwe inzichten de ogen kunnen openen.

Door wie?
Net als in ons museum, staat onze gids die zelf een visuele beperking heeft, centraal in het programma. Onze gidsen komen naar jouw locatie om jullie te laten ervaren hoe de wereld eruit ziet met een visuele beperking.

Programma op maat
Samen kijken wij naar een geschikt programma, dat aansluit op de doelstelling van de dag. Wij organiseren een activiteit die past bij jouw organisatie. Ervaar zelf, met onze virtualrealitybril die verschillende oogaandoeningen simuleert, hoe het is om je dagelijkse bezigheden uit te voeren met een visuele beperking, of je gebouw te ontdekken door middel van een Expeditie ribbelroute op locatie. Wil je onderzoeken hoe (digitaal) toegankelijk je bent als organisatie? Onze gidsen laten het je graag ervaren.

Teambuilding
Ben je op zoek naar een teambuildingsactiviteit? Hiervoor hebben we een opdracht ontwikkeld waarbij je meest dominante zintuig -je zicht- geen rol speelt. De onderlinge communicatie, het vertrouwen en samenwerking worden op de proef gesteld. Een uitdaging die zeker voor nieuwe inzichten zorgt!

Offerte
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en we maken graag een vrijblijvend voorstel op!

Wie gingen je al voor?
Een aantal reacties van organisaties:
“Door ons zelf te laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking internet gebruiken, hebben de medewerkers van muZIEum de bewustwording over het belang van digitale toegankelijkheid een flinke boost gegeven.” - Patricia Swienink (Verbond van Verzekeraars)
“De ervaringsdeskundigen van het muZIEum hebben ons echt de juiste ervaring gegeven! Hun verhalen en de beleving zelf hebben een indruk achtergelaten, die je ogen doet openen!” – Daan Wijlens (VGZ)