Expeditie ribbelroute

ontdek door een slechtZIEnde bril het stadscentrum van Nijmegen

Je hebt ze vast wel eens opgemerkt, de tikkende stoplichten en de ribbeltegels op de grond. Hoe belangrijk zijn deze middelen als je slechtziend bent? Of hoe vind je dat ene leuke barretje waar je graag komt? Ontdek het tijdens Expeditie ribbelroute zelf met een speciale VR bril die oogaandoeningen simuleert. Stap in de schoenen van de slechtziende gids en ga met hem op expeditie door het centrum van Nijmegen.

Krijg letterlijk een kijkje in de wereld van slechtziende mensen.

Persoonlijke rondleiding
Na aankomst in het muZIEum krijg je eerst een uitgebreide introductie. Deze bestaat onder andere uit de Blikopener, een 3D-audioshow die meteen je zintuigen op scherp zet. Vervolgens krijg je uitleg over het gebruik van de taststok. Deze helpt je de weg door Nijmegen te vinden. Na de introductie krijg je de virtualrealitybril op. De bril is voorzien van een applicatie die speciaal voor het muZIEum is ontwikkeld. De app simuleert varianten van slechtziendheid zoals kokervisus, waarbij je de wereld ziet door een heel klein gaatje. Je bedient het menu van de app met je ogen! De persoonlijke rondleiding is in groepjes van maximaal zes bezoekers en neemt ongeveer één uur in beslag. Je gids staat je met raad en daad bij gedurende de wandeling en vertelt uit eigen ervaring hoe uitdagend het leven kan zijn als je slechtziend bent. Dus schroom niet om al je vragen te stellen. De Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Doe-plein
Het muZIEum is geen museum waar je vanaf een afstandje de objecten bewondert. Je doet zelf mee en bent onderdeel van deze uitzonderlijke ervaring. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. Ook op het doe-plein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen.

Inhoud programma

  • Ontvangst door gastvrouw of gastheer
  • Introductie
  • Expeditie ribbelroute
  • Toegang tot het doe-plein

We verzoeken je om 30 minuten voor aanvang van de beleving aanwezig te zijn. In dit half uur krijg je een introductie. Dus heb je gereserveerd voor de Expeditie ribbelroute van 13.00 uur? Dan verzoeken wij je om 12.30 uur, aanwezig te zijn.

Tarieven Expeditie ribbelroute
Vanaf 13 jaar € 17,50 p.p. (€ 16 als je online reserveert)
Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.
Expeditie ribbelroute is te reserveren vanaf 2 personen.

Reserveren
We raden je aan om altijd te reserveren voor je rondleiding. Dan weet je zeker dat er een gids voor je klaar staat!

Expeditie ribbelroute is tot stand gekomen in samenwerking met: Het Oogfonds en de Rabobank Foundation.