Expeditie ribbelroute

Ontdek Nijmegen door een slechtziende bril!

Stap even in de schoenen van een van onze slechtziende gidsen en ga met hem op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht de anderhalve meter maatschappij door onze virtualrealitybril, die verschillende oogaandoeningen simuleert. Want hoe werkt dat als je niet kan zien? Hoe houd je dan anderhalve meter afstand? Wat zijn de mogelijkheden voor iemand die slechtziend is om toch zijn of haar weg te vinden? Daar kom je achter tijdens de expeditie, altijd begeleidt door een ervaringsdeskundige en (ziende) publieksbegeleider.

Krijg letterlijk een kijkje in de wereld van slechtziende mensen.
Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

De beleving

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek
Tijdens de expeditie staat de gids je met raad en daad bij. Je gids vertelt uit eigen ervaring hoe het leven met een visuele beperking is. Door zijn verhaal en de virtualrealitybril kom je er op een interactieve manier achter, wat er allemaal nog wel kan als je niet goed kunt zien. Aarzel vooral niet om al je vragen te stellen!

Wist je dat...
Een bezoek aan het muZIEum niet alleen leuk en leerzaam is voor jou, maar ook voor onze gidsen? Met jouw bezoek steun je namelijk de belangrijkste missie van het muZIEum: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Jouw beleving begint nu thuis
Voor de expeditie kan beginnen ontvang je ter voorbereiding op je bezoek vooraf onze 3D-audioshow: De Blikopener. Met dit verhaal kom je al goed in de stemming en worden al je andere zintuigen op scherp gezet. Dus bind je blinddoek voor en pak je koptelefoon erbij; de expeditie begint al bij jou thuis!

Kom op tijd
Bij het reserveren ontvang je een tijdslot met een begin- en eindtijd, zorg ervoor dat je op tijd bent. Aangekomen in het muZIEum is het belangrijk dat je de maatregelen die wij hebben getroffen in acht neemt. Zo is er een eenrichtingsroute, voldoende desinfectie en zijn onze gidsen goed zichtbaar voor jou, zij zien jou namelijk niet (goed). Meer over onze maatregelen en huisregels, klik hier.

Expeditie ribbelroute is tot stand gekomen in samenwerking met: Het Oogfonds en de Rabobank Foundation.

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek aan het muZIEum: 1,5 uur. Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 13 jaar
  • Maximaal 2 personen per rondleiding

Tarieven

  • Regulier tarief volwassenen (vanaf 13 jaar): € 17,50 p.p.

Psst… Reserveer online en betaal het kortingstarief!
Online tarief volwassenen: € 16 p.p.

Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.
Expeditie ribbelroute is te reserveren vanaf 2 personen.

Reserveren is verplicht

In verband met de richtlijnen van de Rijksoverheid is het verplicht om vooraf te reserveren. Zo kunnen wij de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers waarborgen. Na je bezoek zouden we je graag ontvangen bij onze bar, maar die houden we in deze situatie nog even gesloten.

Let op: Expeditie ribbelroute is te boeken voor maximaal 2 personen.