Donkerbeleving: Op vakantie met ...

Hoe ZIE jij de wereld als je niet kunt ZIEn?

We gaan op vakantie! Hup snel je kleding pakken, rennen naar de trein of vlug de auto instappen, op het vliegveld snel de borden checken naar welke gate je moet en hoe laat je vliegtuig vertrekt. Klinkt allemaal heel bekend, toch? Maar hoe is dat voor iemand die niet (goed) ziet?

Deze dagen is het sowieso niet meer zo vanzelfsprekend om op vakantie naar het buitenland te gaan, daarom zeggen wij: boek je vakantie nu naar het muZIEum. Een bijzondere tocht, omdat je jouw vakantie in het pikkedonker ervaart. Samen met jouw reisleiders, onze blinde of slechtziende gidsen, kom je erachter hoe het is om op vakantie te gaan als je niet kunt zien.

Je krijgt een unieke kijk in de wereld van een van onze blinde of slechtziende gidsen.
De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek
In de donkerbeleving is een speciale route gemaakt met voelbare herkenningspunten, waarbij jij als bezoeker en gids op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Onderweg ontmoet je in elke ruimte die je binnengaat een andere gids die zijn ervaringen met jou deelt. Je ontdekt op een interactieve wijze wat er allemaal wel nog kan als je niet kunt zien en hoe je andere zintuigen versterkt worden. Aarzel vooral niet om alle vragen te stellen die te maken hebben over het leven met een oogaandoening.

Wist je dat …
Een bezoek aan het muZIEum niet alleen leuk en leerzaam is voor jou, maar ook voor onze gidsen? Met jouw bezoek steun je namelijk de belangrijkste missie van het muZIEum: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Jouw beleving begint nu thuis
Voor de vakantie kan beginnen heb je dit keer geen stress over wat er allemaal mee moet, maar ter voorbereiding op je bezoek ontvang je wel vooraf onze 3D-audioshow: De Blikopener. Met dit verhaal kom je al goed in de stemming en worden je andere zintuigen op scherp gezet. Dus bind je blinddoek voor en pak je koptelefoon erbij; de reis begint al bij jou thuis!

Kom op tijd
Bij het reserveren ontvang je een tijdslot met een begin- en eindtijd, zorg ervoor dat je op tijd bent. Aangekomen in het muZIEum is het belangrijk dat je de maatregelen die wij hebben getroffen in acht neemt. Zo is er een eenrichtingsroute, voldoende desinfectie en zijn onze gidsen goed zichtbaar voor jou, zij zien jou namelijk niet (goed). Meer over onze maatregelen en huisregels, klik hier.

Voor je het donker in gaat maak je een ronde op ons doe-plein, die natuurlijk helemaal in het teken van blind- en slechtziendheid staat. Om de weg in het donker te vinden krijg je een taststok en een introductie daarop in onze ontvangstruime. Uiteraard goed schoongemaakt na elk gebruik. Je bergt je waardevolle en lichtgevende spullen op in een gratis kluisje en dan is het eindelijk tijd voor de vakantie!

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek aan het muZIEum: 1,5 uur. Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten.)
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Maximaal 4 personen per rondleiding (een gezelschap van 6 kan wel tegelijkertijd in de beleving, mits woonachtig op hetzelfde woonadres; altijd even telefonisch reserveren: 024 - 200 10 50)
  • De rondleidingen kunnen ook in het Engels of Duits worden gegeven, dat kan overigens alleen als je telefonisch reserveert en voor minimaal 4 personen.

Tarieven donkerbeleving

  • Regulier tarief volwassenen: €17,50 p.p.
  • Regulier tarief kinderen (8 t/m 12): €12 p.p.

Psst… Reserveer online en ontvang korting!

  • Online tarief volwassenen: €16 p.p.
  • Online tarief kinderen (8 t/m 12): €11 p.p.

Reserveren is verplicht
In verband met de richtlijnen van de Rijksoverheid is het verplicht om vooraf te reserveren. Zo kunnen wij de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers waarborgen. Na je bezoek zouden we je graag ontvangen bij onze bar, maar die houden we in deze situatie nog even gesloten.