Donkerbelevingen

Hoe ZIE jij de wereld als je niet kunt ZIEn?

Het lijkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas scoren in de supermarkt of op vakantie gaan in een nieuw land. Hoe doe je dat als je niet kunt zien? Dit ervaar jezelf in de donkerbeleving van het muZIEum. Samen met onze blinde of slechtziende gidsen, kom je erachter hoe het is om op vakantie te gaan als je niet kunt zien of hoe je dagelijkse dingen doet.

Je krijgt een unieke kijk in de wereld van een van onze blinde of slechtziende gidsen.
De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Vanaf 1 augustus openen wij een extra donkerbeleving, meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De beleving

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek
In de donkerbeleving is een speciale route gemaakt met voelbare herkenningspunten, waarbij jij als bezoeker en gids op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Onderweg ontmoet je in elke ruimte die je binnengaat een andere gids die zijn ervaringen met jou deelt. Je ontdekt op een interactieve wijze wat er allemaal wel nog kan als je niet kunt zien en hoe je andere zintuigen versterkt worden. Aarzel vooral niet om alle vragen te stellen die te maken hebben over het leven met een oogaandoening.

Wist je dat …
Een bezoek aan het muZIEum niet alleen leuk en leerzaam is voor jou, maar ook voor onze gidsen? Met jouw bezoek steun je namelijk de belangrijkste missie van het muZIEum: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Jouw beleving begint nu thuis
Voor je bezoek kom je al helemaal in de sfeer van het muZIEum. Je ontvangt namelijk per mail onze 3D-audioshow: De Blikopener. Met dit verhaal kom je al goed in de stemming en worden je zintuigen op scherp gezet, behalve je zicht natuurlijk. Dus bind je blinddoek voor en pak je koptelefoon erbij; de reis begint al bij jou thuis!

Kom op tijd
Bij het reserveren ontvang je een tijdslot met een begin- en eindtijd, zorg ervoor dat je op tijd bent. Aangekomen in het muZIEum is het belangrijk dat je de maatregelen die wij hebben getroffen in acht neemt. Zo is er een eenrichtingsroute, voldoende desinfectie en zijn onze gidsen goed zichtbaar voor jou, zij zien jou namelijk niet (goed). Meer over onze maatregelen en huisregels, klik hier.

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek: 1,5 uur (exclusief arrangement). Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar.
  • Maximaal 4 personen per rondleiding.
  • De rondleidingen kunnen ook in het Engels of Duits worden gegeven, dat kan overigens alleen als je telefonisch reserveert en voor minimaal 4 personen.

Tarieven donkerbeleving

  • Regulier tarief volwassenen: €17,50 p.p.
  • Regulier tarief kinderen (8 t/m 12): €12 p.p.

Psst… Reserveer online en ontvang korting!

  • Online tarief volwassenen: €16 p.p.
  • Online tarief kinderen (8 t/m 12): €11 p.p.

Groepsbezoek

Het muZIEum met een groep bezoeken? Dat kan, klik hier voor het aanvraagformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op, om een mooi programma samen te stellen.

Reserveren is verplicht

In verband met de richtlijnen van de Rijksoverheid is het verplicht om vooraf te reserveren. Zo kunnen wij de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers waarborgen. Na je bezoek zouden we je graag ontvangen bij onze bar, maar die houden we in deze situatie nog even gesloten.

Let op: zijn jullie met 4 personen of minder, klik dan op de rode button.