Recept - Kerstboom van bladerdeeg

Dit jaar staat het thema liefde centraal in het muZIEum. Daarom delen wij maandelijks een favoriet recept van een van onze medewerkers. Met natuurlijk een kooktip, want hoe pakken blinden en slechtzienden het koken precies aan?

Het is december, dus dat betekent feest! Collega Roos heeft een heerlijk en makkelijk recept uitgekozen, namelijk een kerstboom gemaakt van bladerdeeg. Heel geschikt voor bij de kerstborrel! Zoek je nog een lekker recept voor de feestdagen? Probeer dan dit recept!

Ingrediënten

  • 8 bladeren bladerdeeg
  • Pesto
  • Parmezaanse kaas
  • Cherrytomaten

Bereidingswijze

  • Creëer een groot vel bladerdeeg door meerdere vellen aan elkaar te plakken, doe dit met 4 bladeren.
  • Besmeer het grote vel met pesto en strooi er Parmezaanse kaas overheen.
  • Bedek deze laag vervolgens met nog een even grote laag bladerdeeg van 4 bladeren.
  • Snijd hieruit de vorm van een kerstboom.
  • Snijd het overige bladerdeeg in repen en draai deze. Deze kun je gebruiken als extra garnering.
  • Snijd de zijkanten van de kerstboom in met een mes waardoor er reepjes ontstaan en draai deze losse repen om een “twist” te maken.
  • Plaats de kerstboom en losse, gedraaide reepjes voor 20 minuten in de oven op 200 graden en genieten maar!
  • Optioneel: Snijd een aantal cherrytomaten door de helft en garneer hiermee, het lijken net kerstballen in de kerstboom!

Kooktip

De kooktip van deze keer: Verwarm de oven niet voor. Zet de oven pas aan als je het eten, in dit geval de kerstboom en reepjes, erin hebt gelegd. Op deze manier kun je jezelf niet verbranden.