Recept - Chocoladecupcakes
“Het leven is kort, eet het toetje eerst”
Dit jaar staat het thema liefde centraal bij het muZIEum. En omdat liefde door de maag gaat, posten wij iedere maand een favoriet recept van een van onze medewerkers. Deze maand is het voor de verandering een lekker zoetigheidje, een favoriet van publieksbegeleider Marieke.
Ingrediënten voor 12 cupcakes
- 140 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel bakpoeder (7 gram)
- 220 gram suiker
- Mespunt zout
- 1 ei
- 120 milliliter vers gezette afgekoelde koffie
- 60 milliliter melk
- 60 milliliter zonnebloemolie
- 1 eetlepel natuurlijk vanille-extract
Benodigdheden
- Kom
- Zeef
- Oven
- Mixer
- Cupcakevormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven een kom.
- Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.
- Mix in een andere kom het ei met de koffie, melk, zonnebloemolie en de vanille.
- Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op een lage stand, tot een glad beslag.
- Mix het vervolgens 10 seconden op de hoogste stand.
- Vul de cupcakevormpjes voor driekwart met het beslag.
- Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
Tip, koop versiering om je cupcakes nog mooier te maken!
Kooktip – sprekende weegschaal
Als het inschatten van hoeveelheden minder goed gaat kan je overwegen om een sprekende weegschaal aan te schaffen. De weegschaal vertelt precies hoeveel iets weegt, ideaal!