Recept - Poké bowl
Dit jaar staat het thema liefde centraal in het muZIEum. Daarom delen wij maandelijks een favoriet recept van een van onze medewerkers. Met natuurlijk een kooktip, want hoe pakken blinden en slechtzienden het koken precies aan?
Deze maand heeft Bodine een heerlijk zomers gerecht voor jullie klaar staan. Een traditioneel gerecht uit Hawaii, namelijk een poké bowl waar verse vis en groente centraal staat.
Ingrediënten voor 2 a 3 personen
- 200 gram sushi rijst
- 150 gram peen julienne
- 120 gram radijs
- 80 gram edamame bonen
- 200 gram gerookte zalm
- 1 pakje surimi krab
- 1 bakje garnalen
- 3 bosuien
- 1 avocado
- Een halve komkommer
- 3 eieren
- 6 eetlepels mayonaise
- Original spice blend poké bowl kruiden van Verstegen
Benodigdheden
- Kookpan
- Snijplank
- Scherp mes
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Laat de rijst afkoelen.
- Kook 3 eieren (hard gekookt, circa 8 minuten).
- Snijd de radijs en de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de avocado en bosuien in kleine ringen.
- Meng de mayonaise met de spice blend poké bowl kruiden naar eigen smaak.
- Verdeel de rijst over drie kommen.
- Verdeel hierover de peen julienne, de edamame bonen, de raddijs, de komkommer en avocado.
- Verdeel daarna de zalm, krab en garnalen naar eigen smaak.
- Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in plakjes.
- Verdeel de eieren over de drie kommen.
- Garneer de poké bowl met bosui en de saus.
Tip 1: lekker met sojasaus eroverheen
Tip 2: zowel de vis als groente kun je variëren door bijvoorbeeld tonijn te gebruiken met rode bietjes en rode uien.
Eetsmakelijk!
Kooktip – verschillende kleuren snijplanken
Doordat niet alle groente in de supermarkt gesneden te verkrijgen zijn, is het belangrijk dat dit veilig en eenvoudig thuis kan. Een handige tip hiervoor zijn verschillende soorten kleuren snijplanken. Doordat je met kleuren de contrasten vergroot tussen de snijplank en de groente is de kans kleiner dat je in je vinger snijdt. Zo heb je kleurrijke keukengerei en een kleinere kans op ongelukken!