Blog - Boodschappen doen. Hoe gaat dat als je slechtziend bent? (Chris Ernste)

Tot een aantal maanden geleden deed de vrouw van Chris altijd de boodschappen. Helaas is zij overleden, waardoor Chris nu zelf zijn boodschappen moet halen. Maar hoe is dat voor iemand die niet goed kan zien? Zowel naar de supermarkt gaan als online boodschappen doen gaan gemoeid met verschillende uitdagingen. Hoe is dat voor Chris en wat maakt het voor hem makkelijker?

Boodschappen doen in de winkel

“In de winkel boodschappen doen, is een hele uitdaging voor mij. Zeker in de corona-tijd. Samen met mijn stok, winkelwagen, loepbril en mijn boodschappenbriefje in de hand moet ik mijn weg gaan vinden in de supermarkt. Ik kan je vertellen dat is normaal al knap lastig, maar nu zeker met de 1,5 meter afstand die we moeten houden.

Om de juiste producten of aanbiedingen te vinden in de schappen, moet ik er bovenop staan. De letters zijn vaak te klein, dus kan ik het product niet van dichtbij zien, dan is de kans groot dat ik een pak sojamelk koop in plaats van gewone melk. En ik kan je vertellen dat ik sojamelk naar karton vind smaken, dus dat is geen aangename verrassing. Door het behouden van de afstand, de smalle gangpaden, de vakkenvullers die ik steeds vriendelijk vraag aan de kant te gaan en de producten die ik van dichtbij moet bekijken, ben ik al gauw op een puzzeltocht van 2 uur voor een paar boodschappen. Daarom heb ik ervoor gekozen mijn boodschappen tegenwoordig online te doen.”

Online boodschappen doen

‘’En dat klinkt simpel, want voor de meeste is het dat ook, maar wat als je niet goed kunt zien en de letters in de app niet kunt vergroten? Dat maakt het een stuk lastiger. Het heeft dan ook even tijd gekost, voordat ik de app helemaal begreep.

Normaal is het op mijn iPad vaak mogelijk om teksten te vergoten, dan kan ik wel weer verder. Helaas heeft de app van de supermarkt deze functie nog niet. Na contact te hebben gehad met de helpdesk van de supermarkt waar ik altijd boodschappen doe, werd mij verteld dat het op de app niet mogelijk is, alleen via de computer. Dat is jammer, want dan ben je de voordelen van de app natuurlijk kwijt. Het fijne aan de app is namelijk:

  • Je bent direct bij je eigen account;
  • kunt direct zien hoeveel bestellingen je hebt gedaan;
  • kunt je bestelling aanpassen;
  • kunt via eerdere bestellingen of je lijstje met favoriete artikelen al snel een lijst met boodschappen samenstellen;
  • en niet de meest onbelangrijke, met de iPad kun je onderuit op de bank je boodschappenlijst maken.

Nu heb ik wel een oplossing gevonden. Ik heb mijn iPad onder de videoloep gelegd, door middel van de videoloep wordt het beeld van de iPad geprojecteerd op een scherm waarbij ik zelf kan inzoomen. Bovendien had ik ook nog een loepbril met een sterkere vergroting. Zo’n bril waarmee je ook nog een telefoonnummer op een visitekaartje kunt lezen.

De afgelopen maanden heb ik flink geoefend en ging het steeds beter. Het telefoonnummer van de helpdesk was ik bijna alweer vergeten. Maar toen kwam corona! Op eens ging heel Nederland hamsteren en waren er geen bezorgmomenten meer beschikbaar. Ook daar heb ik een trucje op gevonden. ik heb zojuist mijn bestelling gedaan: drie kratten bier bestel ik nu al weken van tevoren. Zo kom ik in ieder geval aan de minimale bestelkosten, En tot een dag van tevoren kan ik de bestelling gelukkig nog aanpassen met de boodschappen die ik dan echt nodig heb."

1,5 meter maatschappij

"Waarschijnlijk hebben we voorlopig nog te maken met de 1,5 meter maatschappij. Dus hoe mooi is het als de app van de supermarkten op korte termijn toegankelijker wordt voor blinden en slechtzienden. Door bijvoorbeeld een goede zoom functie of een werkende voice-over. Online boodschappen doen is voor ons de uitkomst: we vinden de producten makkelijker, we hoeven niet meer continu te vragen wat iets kost of tot wanneer het houdbaar is en we hoeven niet meer bang te zijn dat we tegen iemand aanbotsen, omdat we de 1,5 meter lastiger kunnen inschatten."

Het aftellen is begonnen

"Vorige week hebben we te horen gekregen dat wij weer open mogen. Ik kijk er erg naar uit jullie weer te ZIEn, zodat jullie dit letterlijk ook zelf kunnen ervaren en ik jullie ogen weer kan openen.

Nog heel even geduld het is bijna zover. Tot die tijd kunnen jullie ons natuurlijk steunen door een donatie te doen of een cadeaubon te bestellen via de website."

Chris is slechtziend en gids bij het muZIEum