Blog - Gids Henri over zijn oefenpensioen (Henri Aalten)

Het is een bizarre en onwerkelijke tijd: niet alleen voor het muZIEum, de Nederlandse bevolking, maar voor de hele wereld. Landen die op slot gaan, horeca en andere openbare gelegenheden die gesloten zijn en veel mensen die al dagen aan huis gekluisterd zitten. Ook het muZIEum is dicht, waardoor het niet mogelijk is voor onze gidsen om jullie persoonlijk rond te leiden in hun wereld. Maar daar hebben wij een oplossing voor, zolang deze situatie zo blijft nemen wij je online mee in de wereld van onze gidsen.

Welke gevolgen heeft het coronavirus voor gids Henri? Hij vertelt je erover in onderstaand blog.

Vrijdag de 13e

"Helaas, maar waar! Op vrijdag de 13e werd ik gebeld door het muZIEum, dat ook wij tijdelijk onze deuren moeten sluiten. Het is gek om ineens een tijdje zonder werk te zitten, maar de veiligheid van onze medewerkers en niet vergeten de bezoekers staan natuurlijk voorop.

Plotseling heb je veel vrije tijd, die ik met name invul door de klusjes te doen die zijn blijven liggen en waar nodig een ouder echtpaar te helpen met het doen van de boodschappen. Zo doe je voor de omgeving ook iets nuttigs.

Fotografie en slechtziendheid

"Wel heb ik nu veel extra tijd om met mijn hobby fotografie bezig te zijn. Nu hoor ik je denken, fotografie en slechtziendheid? Ja dat dacht ik eerst ook, maar je kunt altijd meer dan je denkt. Ik doe hoofdzakelijk portrait en landschap fotografie. Mijn zicht is nog ongeveer 18% met weliswaar een oog, maar door het volgen van verschillende cursussen en door veel te oefenen, kwam ik erachter dat fotografie ook voor iemand die slecht ziet, mooi kan zijn."

Oefenpensioen

"Voor mijzelf heb ik gekscherend gezegd, ik kan vast oefenen voor als ik in 2021 met pensioen ga, maar het is en blijft een rare situatie. En hoop dan ook dat het virus snel onderdrukt wordt en de wereld uit is!

Het zijn gekke tijden en wij als muZIEum zijn geheel afhankelijk van bezoekers en donaties. Jullie kunnen ons dus helpen! Het muZIEum heeft een actie opgezet waardoor je een donatie kan doen. Of koop een cadeaubon voor jezelf of een van je dierbaren. Dit om ons te steunen, in deze moeilijke tijd.

Ten slotte hoop ik jullie snel weer in vele getalen te ontmoeten in het muZIEum, zodra dat weer mogelijk is. En voor mijn pensioen natuurlijk!"

Cadeaubon of donatie

Help jij het muZIEum? Dat waarderen wij enorm! Koop een cadeaubon via deze link, zodat jij alvast een leuk uitje in het vooruitZICHT hebt of doe een gift via het formulier hieronder.

Wij staan te popelen je weer te ZIEn!

Ander bedrag: