Blog - Grote liefde voor eten en drinken (Sannah van der Heijden)

Sannah werkt als salesmedewerker bij het muZIEum. Als ze denkt aan liefde, dan denkt ze, naast de mensen om haar heen die ze liefheeft, eigenlijk gelijk aan eten en drinken. Veel mensen hebben een hoop hobby’s; voetballen, hockeyen, tennissen… Dit soort hobby’s zijn niet per se aan haar besteed. Haar hobby, passie, en grote liefde is ‘eten en drinken’.

Grote liefde delen

“Nu is het niet zo dat ik mijn vrije tijd enkel invul met eten en drinken - dan zou ik niet meer in mijn broeken passen denk ik - maar veel (bijna alle) activiteiten die ik graag doe gaan gepaard met een lekker hapje of drankje.

Ik werk op de salesafdeling in het muZIEum, en ga dan ook graag na een werkdag gezellig even in het centrum van Nijmegen borrelen. Hierbij kan een hapje (heerlijk gebakken spiering met citroenmayonaise, een plankje met lekkere kaas of een goede bitterbal) natuurlijk niet ontbreken!

Met vrienden doe ik ook graag spelletjes – iets waarbij de liefde voor elkaar niet altijd even zichtbaar is. De competitiedrang speelt hierbij regelmatig op, zeker als de avond vordert, maar af en toe proosten met een speciaalbiertje en tussendoor een olijf of een plakje fuet snoepen maakt veel goed.”

Eén familie, één keukenbrigade

“Mijn liefde voor eten en drinken uit zich ook in het bereiden van eten, ik kook graag! Mijn slechtziende vader is chef-kok geweest, en in de loop der jaren ben ik in de keuken gepromoveerd tot officieuze souschef.

Bij mijn ouders thuis dineren we regelmatig; de passie voor eten en drinken wordt daar zeker gedeeld. Al een paar jaar ben ik samen met Joey, en hij heeft ook een plek weten te veroveren in deze keukenbrigade. Met het hele gezin koken we bijvoorbeeld het kerstdiner!

Joey en ik zeggen ook met enige regelmaat tegen elkaar dat het met de liefde tussen ons wel goed moet zitten, geZIEn we elkaar soms zelfs de laatste gamba van een gerecht gunnen. Zoals al vaker genoemd in deze blogs: liefde gaat door de maag!”

Proeven zonder te kijken

“Het leukst aan eten en drinken vind ik dat er altijd iets te ontdekken valt, er is nog zo veel te proeven in de wereld! Zo veel lekkere groente, fruit, kaas en vleeswaren – en dan ook nog op zo veel manieren te verwerken in een gerecht.

Vaak probeer ik ook zelf in een restaurant met mijn ogen dicht te ontdekken waar een bepaalde saus van gemaakt is, of wat voor krokantje nou weer ergens bij geserveerd is. Het op de proef stellen van de zintuigen is mij dus niet vreemd, zowel in het muZIEum als daarbuiten!”