Blog - Focus op mijn hobby (Jack van Bindsbergen)

Het is een bizarre en onwerkelijke tijd: niet alleen voor het muZIEum, de Nederlandse bevolking, maar voor de hele wereld. Vanwege de corona maatregelen zijn ook wij gesloten, waardoor het niet mogelijk is voor onze gidsen om jullie persoonlijk rond te leiden in hun wereld. Maar daar hebben wij een oplossing voor, zolang deze situatie zo blijft nemen wij je online mee in de wereld van onze gidsen.

Ken je onze gids Jack nog? In zijn blog op 05-03-2020 schreef hij over zijn werk als pianostemmer. Nu heeft hij voor jullie een stuk geschreven over hoe hij deze tijd doorkomt.

Van digitaal naar analoog

Jack, die naast zijn werk als gids bij het muZIEum ook werkt als pianostemmer, kan zich nog goed vermaken tijdens de coronacrisis: “Zo af en toe stem ik nog een piano of vleugel, waarbij ik wel heel goed let op het naleven van de richtlijnen van het RIVM. Ik ben blij dat ik dit nog kan doen, want nu het muZIEum gesloten is brengt dat wel veel veranderingen met zich mee. Het geeft mij nu wel weer de mogelijkheid om mij meer te focussen op mijn hobby ‘geluid’ met digitale en analoge apparatuur, waarbij het vooral fijn is om eens aandacht aan de analoge kant te besteden. Zo luister ik veel naar oude cassettebandjes en digitaliseer ik ze. Ook ga ik m’n hobbyruimte eens goed onder handen nemen en schoonmaken, dat komt nu ook goed uit."

muZIEum familie

"Als collega’s zijn we elkaar niet uit het oog verloren, we hebben onderling veel contact en dat is in deze crisistijd toch echt wel nodig. Nu besef je, doordat je elkaar niet ziet, je toch wel een familie bent waar je je echt thuis voelt en waar nodig elkaar ’n steuntje in de rug kunt geven. We appen heel wat af met elkaar veelal in spraakberichten omdat het typen soms veel tijd kost. Wat ik verder heel erg mis, dat ben jij als bezoeker. Het contact en het laten ervaren hoe je de hierboven genoemde activiteiten ondanks beperkt zicht voor elkaar krijgt. Om dit allemaal mogelijk te blijven maken heeft het muZIEum een geweldige actie in het leven geroepen, namelijk ’n cadeaubonnenactie. Superleuk om cadeau te doen aan familie of vrienden. Donaties zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom. Tenslotte hopen mijn collega’s en ik je weer snel te kunnen begroeten in ons prachtige muZIEum!

Help jij ons? Bestel een cadeaubon.

PERSOONSGEGEVENS

GEGEVENS ONTVANGER

De cadeaubon direct opsturen naar de ontvanger? Vul dan ook onderstaande gegevens in.

OPMERKINGEN