Blog - Belevenissen van een taststok tijdens het coronavirus; deel 3 (Bart Schotman)

Het is een bizarre en onwerkelijke tijd: niet alleen voor het muZIEum, de Nederlandse bevolking, maar voor de hele wereld. Landen die op slot gaan, horeca en andere openbare gelegenheden die gesloten zijn en veel mensen die al dagen aan huis gekluisterd zitten. Ook het muZIEum is dicht, waardoor het niet mogelijk is voor onze gidsen om jullie persoonlijk rond te leiden in hun wereld. Maar daar hebben wij een oplossing voor, zolang deze situatie zo blijft nemen wij je online mee in de wereld van onze gidsen.

Om te beginnen met dit blog waarin de taststok van gids Bart vertelt over hoe deze periode voor hem is.

Het leven van een taststok – nu even op pauze

In eerdere blogs beschreef Bart al het leven van zijn witte taststok, maar ook deze hangt nu stilletjes aan de kapstok. De taststok van Bart: “Ik hang al bijna veertien dagen nutteloos aan de kapstok thuis bij mijn baas Bart. Ik verveel me stierlijk tussen de winterjassen van Bart en Joke. Zo af en toe maakt Bart nog van mijn diensten gebruik om de vuilniscontainer aan de straat te zetten. Ik mis de spannende reizen naar het muZIEum heel erg. Word er een beetje stijf van en mijn rolpunt draait ook niet meer zoals het hoort. Ik ben erg jaloers op mijn reserve collega in de fietstas van de tandem, want bijna iedere middag gaan Bart en Joke een eind fietsen. Tijdens het boodschappen doen mag hij even uit de tas om dan samen met Bart in de buurt van de supermarkt op een bankje op Joke te wachten.”

Afstand bewaren

“Vanmiddag hadden ze tijdens hun fietstocht de eerste asperges van dit jaar gescoord. Vrijdags gaat Bart wel eens naar de markt voor een gebakken visje. Hij kan mij mooi gebruiken om de juiste afstand van 1,5 meter met andere mensen te bewaren. Ik ben zelf 1,35 plus Barts armlengte is dan ruim voldoende. Joke heeft Bart nu ook maar ingezet voor meer klusjes in huis. Vanmorgen moest ik aan de kant omdat, Bart de trap aan het stofzuigen was. Ook de keuken heeft al een grote beurt gehad: de koelkast schoon en het gasfornuis glimt als een spiegel. Morgen gaat Bart de tuinmeubels afsoppen. Zo zie je: Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Toch hoop ik dat deze onwerkelijke periode zich snel ten goede keert en we weer snel samen op pad kunnen naar het muZIEum.”

Cadeaubon of donatie

“En wat ik nog vergeten ben te zeggen. Wil jij het muZIEum een hart onder de riem steken? Dan kan dat door een cadeaubon te kopen. Bart en ik staan namelijk te popelen om jou in het echt te ontmoeten en een uitzonderlijk kijkje te geven in de wereld van het niet zien. De cadeaubon kan je hier bestellen! Geen cadeaubon kopen? Dan kan je ook altijd een donatie doen, om ons te steunen.”

Was getekend: De taststok van Bart.

Bart werkt als gids bij het muZIEum.