Blog - Belevenissen van een taststok - deel 5 (Bart)

Het laatste avontuur van gids Bart en mij is alweer bijna een jaar geleden. Nu is er in het afgelopen jaar niet veel gebeurd, maar sinds twee maanden mag ik gelukkig weer met Bart mee naar het muZIEum. Sindsdien zit ik weer boordevol verhalen! Lees je mee?

Saai

Het afgelopen jaar waarin voor mij en Bart corona een grote rol speelde was erg saai. Dag in, dag uit aan de kapstok hangen. Zelfs niet even mee naar de fitness. Ik was erg jaloers op mijn collega reservestok in de fietstas van de tandem. Bart en Joke hebben de afgelopen maanden heel wat kilometers gefietst, waarbij hij nog wel eens uit de tas mocht voor een wandeling of boodschap.

Verliefd

Ik ben dolgelukkig dat sinds een aantal weken het muZIEum weer open is. Super om mijn vrienden eindelijk eens weer te spreken. Ook in de maanden april en mei voorafgaand ben ik daar enkele keren met Bart geweest om mee te helpen aan de herinrichting van de donkerbelevingen met als thema liefde.

Nu heb ik als taststok niet zoveel met dit thema, alhoewel… die taststok van gids Gaitrie? Ik sta de laatste tijd vaak met hem in een hoekje. Hij is nog vrij nieuw heeft nauwelijks gebruikssporen, is iets langer dan ik en heeft een mooie ronde bol aan zijn punt. Maar ssst… laat dit de stok van gids Mirjam maar niet horen. In het verleden heb ik ook met hem wel eens geflirt.

Verwarring

Wij drie stokken hebben altijd veel plezier met elkaar. Dat komt ook wel omdat we op elkaar lijken, heel anders dan die stugge glasfiber stok van Gids Johan. Zo hebben we ons een keer van gedaante verwisseld. Gids Mirjam nam mij aan het eind van de middag mee naar huis en Bart de stok van Mirjam. Bart had niets in de gaten totdat Mirjam hem onderweg belde.

En dat was niet de laatste keer. Gids Gaitire heeft mij ook een keer per ongeluk meegenomen en zo stond ik gezellig met haar te wachten op de taxi. Gelukkig had een collega Bart gealarmeerd en kon hij mij nog net op tijd met de taststok van Gaitrie omruilen. Zo was ik weer veilig in handen van Bart.

Alcohol

Waar ik echt van houd is mijn baas Bart. Ik ben dolgelukkig dat ik zijn hand weer regelmatig in mijn greep voel. Over mijn handgreep gesproken: Ik heb een ontzettende hekel aan alcohol, wat overigens mijn baas Bart niet heeft. Vanwege al die ontsmettingsalcohol aan Barts handen heeft mijn zachte rubberen handgreep ontzettend veel te lijden en wordt daardoor vies en plakkerig.

Vaatwasser

Sinds kort is er een nieuw soort uiteinde van de taststok op de markt. In plaats van een bol heeft deze punt aan beide zijden twee wieltjes met aan die wieltjes weer rolletjes die op zij kunnen draaien, zodat je de stok niet alleen op zij, maar ook gemakkelijk naar voren over de stoep kunt bewegen.

Bart heeft deze bijzondere punt aangeschaft om hem met mij uit te proberen. Volgens de beschrijving kan de punt zelfs in de vaatwasser, maar dat lijkt me niet zo fris met al dat straatvuil en hondenpoep. De nieuwe punt rolt lekker soepel, maar is door zijn bijzondere constructie wel wat zwaarder wat Bart weer niet zo prettig vindt. Hij zit wel lekker en hij is zo gemaakt dat wanneer ik tegen de muur sta of in de hoek samen met mijn collega stokken, ik niet zomaar om kan vallen.

Laagtaster

De taststok is sowieso een dankbaar object voor ingenieuze experimenten. Je hebt ze in allerlei maten en soorten. Neem bijvoorbeeld de laagtaster, die eruitziet alsof hij in het midden gebroken is. Verder heb je stokken met ingebouwde verlichting en met geavanceerde elektronica, zoals censoren en GPS. Helaas gaan voornoemde voorzieningen vaak ten koste van het gewicht van de stok. In Barts beleving dient zijn stok licht en flexibel te zijn, waaraan ik gelukkig voldoe.

Was getekend: De Taststok van Bart.