Week van de toegankelijkheid

Van 3 tot en met 8 oktober 2022 is de week van de toegankelijkheid.

Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen.

Dit jaar vraagt de Week van de Toegankelijkheid speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijk gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt.

Benieuwd wat jij kan doen?

Kom naar de weekmarkt in Groesbeek

4 oktober van 10.30 uur tot 13.00 uur

Wij zijn te vinden op de Weekmarkt in Groesbeek. Spot jij onze stand?

Maak kennis met de wereld van blinden en slechtzienden. Ga in gesprek met onze blinde en slechtziende gidsen en publieksbegeleiders. Zij kunnen als geen ander vertellen wat toegankelijkheid voor hen betekent.

Doe mee met een aantal opdrachten. Makkelijk? Zeker niet! Je krijgt een vitualrealitybril op waardoor jij ook slechtziend bent.

Kijk voor meer informatie op: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Boek een beleving op locatie

Benieuwd hoe toegankelijk jouw locatie is? Vanuit onze vaste locatie in Nijmegen reizen we het hele land door om nog meer ogen te openen.

Ervaar met ons unieke ervaringsprogramma, altijd begeleid door blinde en slechtziende gidsen, hoe het is om blind of slechtziend te zijn. En wat jij kan doen om je gebouw toegankelijker te maken.

Kijk voor meer inforamtie op muzieum.nl/oplocatie

Boek een beleving bij muZIEum

Hoe is het om helemaal niets te kunnen zien? Dat beleef je zelf in de donkerbeleving "Een dag uit het leven van ..." of "Op citytrip met ...", door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed, want je ziet helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad, maar word je begeleid door een blinde of slechtziende gids.

Terwijl jij het dagelijks leven of de stad van de liefde ontdekt in het pikkedonker, vertellen de gidsen over het leven zonder zicht, hoe zij dingen ervaren én oplossen.

Boek direct een beleving