Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie

Ben jij klaar voor een onvergetelijk uitje? Kom naar muZIEum in de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart!

Iedere dag staan onze blinde en slechtziende gidsen voor je klaar om je iets te laten beleven wat je nóóit meer vergeet!

Ben je benieuwd wat jij ziet als je niets ziet? Boek direct je beleving

Nieuw: Kraak en Smaak!

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet?
Ontdek het tijdens het nieuwe arrangement Kraak en Smaak.

Een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft.
Weet jij wat het is? En wat maakt het nu zo anders als je niet ziet wat je eet?

Boek Kraak en Smaak bij je beleving

Donkerbeleving "Een dag uit het leven van ..."

Stel je voor. Je ziet helemaal niets. Weet jij dan waar je lievelingskledingstuk ligt in de kast? Waar je het beste over kan steken wanneer je naar de supermarkt loopt? En als je dan in de supermarkt bent, waar je alle boodschappen kan vinden?

Ontdek het in de donkerbeleving "Een dag uit het leven van ...". Ontmoet je blinde of slechtziende gids en ervaar wat allemaal wél kan als je niets of weinig ziet.

Boek nu je een beleving

Deze beleving is binnen en leuk voor iedereen vanaf 8 jaar.

Donkerbeleving "Op vakantie met ..."

Hoe is het om op stedentrip te gaan als je helemaal niets ziet? Zijn de mensen behulpzaam? En hoe werkt dat als de inwoners van de stad niet dezelfde taal spreken?

Ontdek het in de donkerbeleving "Op vakantie met ...". Ontmoet je blinde of slechtziende gids en ervaar wat allemaal wél kan als je niets of weinig ziet.

Boek nu je een beleving

Deze beleving is binnen en leuk voor iedereen vanaf 8 jaar.

Bezoekers over muZIEum

We ontmoetten onze gids Tim in het donker, onder zijn humor volle maar kundige leiding vonden we onze weg door Parijs. Ik besefte plots: wat vergt het toch enorm veel moed en doorzettingsvermogen om voor blinden of slechtzienden, zich door een onbekende en onvoorspelbare wereld te bewegen. Tim dankjewel voor een indrukwekkende middag, we waren geraakt door jouw eigen verhaal, het was een enorm waardevolle inkijk in jouw wereld, nogmaals dank. Echt een ‘eyeopener’ en aanrader! - Paul Vlemmix via Google

Ontzettend bijzondere en leerzame ervaring die iedereen eens zou moeten doen! - Anouk via Google

Expeditie ribbelroute

Beleef het gezellige stadscentrum van Nijmegen door een andere bril tijdens Expeditie ribbelroute.

Stap in de schoenen van je slechtziende gids en ga op expeditie door Nijmegen. Vind je weg in het drukke stadscentrum. Wat als er ineens een fiets op de stoep staat? Hoe doe je dat dan? Durf jij het aan?

Boek nu je een beleving

Deze beleving is buiten en leuk voor iedereen vanaf 13 jaar. Is het slecht weer dan hebben we een alternatieve route.