Het muZIEum weer open met vernieuwde belevingen!

Leuk je weer te zien! Wij vinden het fijn dat we weer bezoekers mogen ontvangen. Tijdens de sluiting hebben we onze belevingen vernieuwd. Benieuwd? Lees snel verder!

Vrije tijd, iedereen houdt ervan en iedereen geeft er op een andere manier invulling aan. De één sport, de ander leest een boek en wéér een ander schildert. Vele soorten en smaken dus, maar hoe doe je al deze dingen als je blind of slechtziend bent? De komende tijd vertellen onze ervaringsdeskundigen je alles over wat zij doen in hun vrije tijd en hoe zij dat doen.

Naar de bioscoop in het pikkedonker

Kan iemand die blind of slechtziend is een film kijken in de bioscoop? Want hoe vindt iemand de juiste stoel en hoe kijkt diegene naar de film? Het antwoord op de vraag: natuurlijk kunnen blinden en slechtzienden naar de bioscoop. Tegenwoordig zijn er handige tools, zoals audiodescriptie, zodat ook zij de film kunnen zien. Hoe dat werkt? Ontdek het in de vernieuwde donkerbeleving “Een dag uit het leven van …".

Meer informatie over de donkerbeleving
Klik hier om de donkerbeleving te reserveren

Slechtziend sporten, lukt het jou?

Ga op expeditie in Nijmegen en stap voor even in de schoenen van één van onze slechtziende gidsen. Hoe zie jij Nijmegen als je niet meer goed ziet en hoe is het om te sporten als je weinig zicht hebt? Ervaar het tijdens Expeditie ribbelroute.

Meer informatie over expeditie-ribbelroute
Klik hier om de Expeditie ribbelroute te reserveren

Sporten, reizen, gamen als slechtziende? Ervaringsdeskundigen vertellen hoe

Iedere maand vertelt een ervaringsdeskundige online over een onderwerp binnen het thema vrije tijd. De eerste deskundige, Wies, vertelt over reizen. Ze is slechtziend en reist graag in het binnen- en buitenland. Ze geeft antwoord op vragen als: “Hoe ga je op reis?”, “Ga je alleen op reis?” en “Wat staat er op je bucketlist?”. Tipje van de sluier: één van de dingen heeft ze al afgestreept van haar lijst, benieuwd? Houd muzieum.nl en de social mediakanalen van het muZIEum in de gaten.

Fotoserie the CONTACT

Voor de fotoserie “the CONTACT” werkte Kabel samen met fotograaf dré didderiëns. De foto’s in deze serie illustreren op pakkende wijze hoe niet alleen Kabel, maar ook de wereld en de mensen om hem heen veranderen wanneer je niet meer (goed) ziet.

Meer informatie over de fotoserie