Vacature cultuureducator & conceptmaker

24 uur | Locatie: Nijmegen | Per 1 december 2021

INTUITIEF WERKEN

We staan aan het begin van de doorontwikkeling van onze bezoekersreis. Het perfecte moment om aan te sluiten in ons enthousiaste team! In deze functie ga je aan de slag met nieuwe educatieconcepten voor het onderwijs, aansluitend aan onze belevingen die het hart vormen van ons ervaringsmuseum. Vervolgens neem je ook de bestaande concepten onder de loep. Denk aan workshops voor bedrijven, particulieren en de belevingen van muZIEum op locatie.

GROTE LIJNEN & DETAILS

Bij ons staat educatie niet op zichzelf, het is verweven in ons aanbod en onze missie. Je bevindt je dan ook midden in onze flexibele organisatie. Jij voelt je daar als een vis in het water, hebt met iedereen contact en je weet daarom altijd wat er speelt en wat prioriteit heeft. Jouw professionele blik is naar buiten gericht en je kan met beperkte middelen originele concepten bedenken en uitwerken als beleving. Je bevlogenheid werkt aanstekelijk voor de rest van het team. Je zorgt ervoor dat alle concepten naadloos aansluiten bij de bezoekersreis en het verhaal dat we bij het muZIEum vertellen. Kortom: veel verantwoordelijkheden, maar ook veel vrijheid waarbij je jezelf maximaal kunt ontplooien en écht het verschil kunt maken.

Omdat jij op de hoogte bent van de huidige trends en kansen binnen cultuur en educatie weet je op effectieve en laagdrempelige wijze nieuwe (digitale) online en offline concepten te implementeren van A tot Z. Je kan goed schrijven en zorgt ervoor dat alle programma’s die je ontwikkelt op onze verschillende doelgroepen zijn afgestemd.

Deze functie voer je zelfstandig uit, maar je bent vrij om je eigen team te creëren met stagiairs en vrijwilligers. Je werkt nauw samen met de rest van het team waaronder collega’s marketing en communicatie, de werkgroepen en de floormanager(s).

WIE BEN JIJ?

 • Je hebt minimaal 3 jaar recente en vergelijkbare werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt een hart voor cultuureducatie
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Jij bent positief, energiek en inspireert je collega’s
 • Je bent resultaatgericht en werkt snel en efficiënt
 • Jij bent een commerciële denker en communiceert concreet
 • Je houdt van een dynamische werkomgeving en kan goed omgaan met piekmomenten
 • Je bent een projectmanager en sterk in organiseren

WAT BIEDT HET MUZIEUM JE?

 • Een uitdagende baan die je voldoening geeft. Het draait bij ons om de belevingen die we bezoekers bieden, maar wel altijd vanuit onze missie om werkgelegenheid te creëren voor blinde en slechtziende collega’s. Hier kan jij je steentje aan bijdragen.
 • Een werkplek met mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je wordt elke dag uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen en mee te groeien met de flexibele organisatie. Dit binnen een informele werksfeer met hele leuke collega’s.
 • Een marktconform salaris gebaseerd op cao Dagrecreatie.

PARTTIME FUNCTIE

Het betreft een nieuwe functie, mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en vallend onder de coronaregeling medewerkers collectiebeleid/educatie. Het is voor 3 dagen per week en in overleg kunnen we het aantal werkuren en werkdagen bespreken. De startdatum is uiterlijk 1 december 2021.

REAGEREN EN PROCEDURE

Herken jij jezelf in de omschrijving hierboven? Stuur dan voor 10 oktober 2021 je motivatie, CV en een foto/video naar werken@muzieum.nl. Als jouw sollicitatie ons aanspreekt, bellen we je op voor een korte telefonische kennismaking. Als daaruit blijkt dat we goed bij elkaar passen, nodigen we je uit voor het eerste sollicitatiegesprek. Het uitwerken van een case behoort tot de mogelijkheden binnen deze procedure. Als je vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met Tessa Jansen via het reguliere nummer.

STUUR NAAST JE MOTIVATIE OOK JOUW UNIEKE VISIE MEE

Wil je nu écht opvallen? Stuur dan naast je motivatie een origineel idee mee voor een educatieconcept, waardoor jij ons overtuigt dat je de beste kandidaat bent. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het uitwerken van dit idee, behalve dat je ons verrast en toelicht waarom jouw idee zo sterk is en wat het concreet gaat opleveren.

Over het muzieum

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn allesbehalve een saai museum waar je naar kunst kijkt. Het muZIEum is een unieke beleving, waar bezoekers zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij het muZIEum staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Meer over ons weten? Bekijk de website voor meer informatie.

MUZIEUM-TEAM
De muZIEum-familie dat zijn wij! Een warm en dynamisch bad is waar je in terecht komt, zo durven wij ons wel te omschrijven. Dagelijks staan alle collega’s vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen en onze belangrijke boodschap te verspreiden.

Inmiddels bestaat ons team uit 40 blinden en slechtzienden, voornamelijk werkzaam als gids. Daarnaast zijn er meer dan 40 collega’s die zich bezighouden met andere werkzaamheden. Denk aan de publiekbegeleiders die een belangrijke rol spelen in het gastvrij ontvangen, begeleiden en proactief informeren van bezoekers. En weer anderen die zich richten op taken als het organiseren van evenementen, personeelszaken, marketing, communicatie en sales.