Toegankelijkheid voor iedereen, kernen en steden duurzaam

Vandaag stond ons muZIEumteam klaar om gemeenten uit verschillende steden te ontvangen tijdens een bijeenkomst, georganiseerd in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Tijdens deze bijeenkomst stond het onderwerp toegankelijkheid centraal, prioriteit bij het muZIEum maar ook bij de gemeente Nijmegen. Zo is een eis dat alle openbare ruimten, zoals verkeerslichten, bankjes en straten, voor elke Nijmegenaar toegankelijk zijn. Als iemand begrijpt hoe belangrijk deze toegankelijkheid is, zijn het natuurlijk wel onze gidsen! Door het delen van kennis en ervaring tijdens de bijeenkomst ‘Toegankelijkheid voor iedereen maakt kernen en steden duurzaam’ hoopt de gemeente Nijmegen dat andere gemeenten hun voorbeeld volgen.

Wij waren onderdeel van deze bijeenkomst en verzorgden een workshop met ons unieke uitje, Expeditie ribbelroute. De wandelroute, die met behulp van virtual reality verschillende oogziekten nabootst, was weliswaar iets aangepast en ingekort, maar de gidsen zorgden voor een beleving die de bezoekers niet snel zullen vergeten! Door het zelf te ervaren én te horen van ervaringsdeskundigen, droegen wij bij aan de hoognodige aandacht voor toegankelijkheid in steden.

Onder het mom ‘’Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen’’ worden openbare ruimten toegankelijk voor iedereen!