Roland van der Hoek per 1 september 2018 nieuwe voorzitter muZIEum

Het bestuur van het muZIEum heeft deze maand Roland van der Hoek officieel benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur. Hij neemt per 1 september het stokje over van voorzitter Hans Peters, wiens verkiesbare termijn is verstreken.

Hans Peters is directeur en mede-eigenaar van Boekhandel Dekker v.d. Vegt en begeleidde als voorzitter onder andere het inhuizen in de Stadsschouwburg en de verhuizing naar het nieuwe pand in de Ziekerstraat per 1 september 2017. Het bestuur, de directie en de medewerkers zijn hem dankbaar voor zijn onnavolgbare inzet, gedrevenheid en enthousiasme.

Roland van der Hoek is werkzaam als Algemeen Directeur bij de Oaktree Group. Heeft jarenlange ervaring als eindverantwoordelijke van diverse ondernemingen. Daarnaast is hij vele jaren voorzitter geweest van het bestuur van Basisschool de Klokkenberg en meer dan 10 jaar bestuurder geweest van de Stichting KidsRights, een internationale kinderrechten organisatie. In 2013 werd hij gekozen tot Nijmegenaar van het Jaar. Roland is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Over zijn aantreden als voorzitter van het bestuur van het muZIEum zegt hij: “Op welke manier dan ook wil ik mij blijvend inzetten voor de wat meer kwetsbare mensen in de samenleving. Het muZIEum is een geweldig initiatief waar de medewerkers met visuele beperking de bezoeker op een bijzondere manier kennis laten maken met hun wereld en laten zien wat er allemaal wel mogelijk is”.