Onthulling tentoonstelling ‘MIJN geZICHT en (her)beleving vernieuwde muZIEum!

We zitten al een tijdje in ons nieuwe pand aan de Ziekerstraat, maar vandaag maakten onze partners, de pers en onze buren kennis met het vernieuwde muZIEum en de tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’!

Hoog bezoek
Nadat we met veel trots onze gasten op de nieuwe locatie mochten ontvangen, stond er hoog bezoek op het programma. Niemand minder dan burgermeester Hubert Bruls onthulde samen met directeur van het Oogfonds Edith Mulder de reizende tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’. Een primeur voor het muZIEum! Het is namelijk onze eerste tentoonstelling in huis en hier zijn we trots op! Zoals onze directeur Heleen Vermeulen zei: ‘Deze tentoonstelling past ons als een handschoen en geeft net als onze medewerkers het persoonlijke verhaal weer van het leven met een visuele beperking’.

De fototentoonstelling van het Oogfonds en fotograaf Murk Schaafsma laat 20 portretten zien van mensen met een visuele beperking en geeft antwoord op de vraag: Wat ziet iemand die slechtziend is? Tot en met 15 april kan je deze tentoonstelling nog bij ons komen bezoeken.

Het donker in
Natuurlijk ondergingen onze gasten de nieuwe muZIEum totaalbeleving. Op ontdekkingsreis over het doe-plein, het pikkedonker in en in gesprek met onze gidsen. Zij inspireren elke dag weer de bezoekers met hun persoonlijke verhaal.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje, want zeg nou zelf: zo’n mooie nieuwe locatie is wel een klein feestje waard. Zoals de burgermeester zei: ‘Hier kunnen we hartstikke trots op zijn, in onze stad en onze regio’!