Herfstvakantie | wat is er te doen?

Kom jij een KIJkje nemen in het meest bijzondere museum van Nederland? Tijdens de herfstvakantie is er weer van alles te te doen naast onze donkerbelevingen en Expeditie ribbelroute.

Tentoonstelling MIJN GeZICHT

Bewonder en beluister twintig portretten en verhalen van slechtzienden in de tentoonstelling MIJN geZICHT. Met deze serie dubbelportretten, het gewone portret en een portret hoe zij zichzelf zien, brengt fotograaf Murk Schaafsma een veelgestelde vraag in beeld: "Maar wat zie je dan?"

Hiermee hoopt hij aan te zetten tot dialoog tussen slechtzienden en zienden. Een stuk onbegrip wegnemen want, hoe vanzelfsprekend de wereld eruitziet voor zienden, is dat anders voor blinden en slechtzienden.

Op zaterdag 16 oktober 2021 gratis te bezoeken!

Meer informatie

Foto Hans Roggen

Combideal: beleven en een lekkere taart

Maak je bezoek aan het muZIEum compleet door voor deze combideal te gaan! Kies voor één van de twee binnenbelevingen “Een dag uit het leven van…” of “Op citytrip met…”, of ga buiten op Expeditie ribbelroute door het stadscentrum van Nijmegen. Door de combideal te kiezen, geniet je voor of na je beleving van een heerlijk stuk taart en drankje (koffie/thee/fris) in ons muZIEum Cafe.

Meer informatie

Walk of the Town

Een lijn die kronkelt, danst, leeft en leidt. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. Op zaterdag 16 oktober 2021 komt de lijn tot leven en is het mogelijk een uitstapje naar het muZIEum te maken.

Meer informatie