Herfstvakantie

Met de mooie dagen achter ons, staat de herfst weer voor de deur. Tijdens de herfstvakantie in het muZIEum zijn er weer allerlei leuke gratis activiteiten te doen. Extra leuk is dat de herfstvakantie bij het muZIEum al start op 5 oktober tijdens de week van de toegankelijkheid.

Hoor wat je ZIEt - Scribit

Kan iemand die blind of slechtziend is tv kijken? Ja zeker! Ze zien alleen niet, maar horen wat er te zien is met behulp van audiodescriptie. Audiodescriptie spreekt kort en bondig uit wat er gebeurt op het beeld, zodat iemand die niet of weinig kan zien toch alles ziet.

Meer informatie

Let the games begin

Online gamen, hoe gaat dat in zijn werk als je niet kunt zien? Zijn er überhaupt wel online games die gemakkelijk te spelen zijn door blinden en slechtzienden? En zo ja, hoe zien deze er dan uit? Ontdek het vanaf 5 oktober op het doe-plein.

Meer informatie

Tentoonstelling Verblinden

In de zomer stonden bezoekers van het muZIEum oog in oog met vier objecten gemaakt door Britte Tielemans. Zij heeft haar collectie voor, door en samen met blinden en slechtzienden ontworpen met ieder zijn of haar eigen verhaal.

De tentoonstelling van Britte wordt velengd! De tentoonstelling is t/m 4 oktober te zien en is na een korte pauze weer te zien vanaf 19 oktober 2020.

Meer informatie

Steun het muZIEum

Hoe dan ook, het blijven spannende tijden voor ons. De periode van drie maanden dicht heeft een grote impact gehad. Als niet gesubsidieerd museum betekent het voor ons: geen bezoekers, geen inkomsten. Nu we weer open kunnen biedt het perspectief, maar vanwege de aangescherpte maatregelen kunnen we nog steeds niet de bezoekersaantallen ontvangen die we gewend zijn. Alle hulp kunnen we dan ook hard gebruiken. Zo blijven we ogen openen door ze even te sluiten en daarmee onze belangrijkste missie waar te maken: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Jij kan ons zeker helpen! Hoe?

  1. Boek een beleving - Als je het ons vraagt de leukste manier!
  2. Geef het muZIEum cadeau en open de ogen van anderen. Bestel een cadeaubon via deze link.
  3. Doe een donatie. Geef een gift via deze link.