Een boordevolle zomer - een reis door de wereld van niet ZIEn

Steeds meer Nederlanders beslissen om deze zomer thuis te blijven of om op vakantie te gaan in eigen land, daarom heeft het muZIEum een zomerprogramma samengesteld met vele extra’s. Geheel in het teken van, jawel: reizen. In het muZIEum ga je niet zomaar op reis, maar op ontdekkingsreis naar een wereld voor velen onbekend namelijk, die van het niet ZIEn.

Uiteraard word je tijdens je bezoek begeleid door onze blinde en slechtziende gidsen, want wie kan er beter een rondleiding geven dan de ervaringsdeskundige zelf?

Gratis preview – een uitstapje naar de wereld van slechtzienden

Als iemand goed kan zien staat diegene er eigenlijk nooit zo bij stil, maar hoe ziet de wereld eruit als je slechtziend bent? Bij het muZIEum ervaren bezoekers dit door middel van een speciale app met virtual reality. De app simuleert verschillende oogaandoeningen, waardoor de bezoeker letterlijk een kijkje krijgt in het leven van iemand die slechtziend is.

Nergens anders in Nederland ervaren bezoekers slechtziendheid zoals men dat bij het muZIEum doet. Een bijzondere ervaring die niemand wilt missen! Smaakt de preview naar meer, dan nodigt het muZIEum haar bezoekers van harte uit om Expeditie ribbelroute te beleven.

Let op! Wil je gebruik maken van deze activiteit, geef dit door bij je reservering.

Meer informatie

Binnenkort - Zomertentoonstelling Verblinden

Britte Tielemans van de kunstacademie AKV Sint Joost presenteert binnenkort haar collectie Verblinden in het muZIEum. In de afgelopen vijf maanden heeft Britte een meubelcollectie ontworpen samen met, voor en over blinden en slechtzienden. De collectie Verblinden bestaat uit vier objecten. Elk ontwerp beschrijft een uniek verhaal van iemand die blind of slechtziend is.

Meer informatie

Binnenkort - extra donkerbeleving

Om ook in de vakantie iedereen te kunnen ontvangen, wordt momenteel een extra beleving klaargemaakt. Deze donkerbeleving kan geboekt worden voor gezelschappen die wel afstand dienen te houden, maar ook voor huishoudens die onderling geen afstand hoeven te bewaren.

Meer informatie volgt snel; blijf op de hoogte door aan te melden op de nieuwsbrief.

Steun het muZIEum

Met een bezoek aan het muZIEum steun je direct de belangrijkste missie: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden en bewustwording over blind- en slechtziendheid. Door een bezoek kan het muZIEum, als niet structureel gesubsidieerd museum, blijven bestaan. Zo kunnen de blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum hun unieke verhaal blijven vertellen.

Het muZIEum extra steunen? Dat kan natuurlijk door middel van een donatie en/of het geven van een cadeaubon.