De week van de mobiliteit komt eraan!

Van 16 t/m 22 september doet Nijmegen mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Deze bruisende week staat vol met verschillend evenementen, interessante activiteiten en uitdagende challenges. Ook wij dragen ons steentje hier aan bij.

De dag van de fietsers en voetgangers
Woensdag 19 september staat geheel in het teken van de fietsers en voetgangers Op deze dag wordt er meer aandacht besteed aan groepen die extra kwetsbaar zijn in het verkeer, zoals kinderen en mensen met een visuele beperking. Door heel Nijmegen vinden er leuke interactieve workshops plaats. Zo ook bij het muZIEum!

Expeditie ribbelroute
Het geluid van een fietsbel, het getoeter van auto’s en de sirenes van een ambulance. Stel je eens voor dat je niets kunt zien en toch je weg probeert te vinden door het drukke verkeer. Welke invloed heeft dat op jou? Kom woensdag 19 september tussen 13.00 uur en 17.00 uur langs bij het muZIEum en onze ervaringsdeskundigen staan klaar om je hier alles over te vertellen. Ze vertellen je hoe je ondanks een visuele beperking toch gewoon deel kan nemen aan het verkeer. En om de ervaring compleet te maken kan je het daarna zelf ervaren! Kom jij langs?

Voor meer informatie over de mobiliteitsweek klik hier.